Lidstvo dostalo přesně takovou chorobu, jakou potřebovalo.

– Přestali jsme si vážit zdraví, a proto jsme dostali takovou chorobu, abychom si uvědomili, že na něm úplně nejvíc záleží.

– Přestali jsme si vážit přírody, a proto jsme dostali takovou chorobu, aby byl pobyt v ní pro nás takový vzácný.

– Přestali jsme umět fungovat v rodinách, proto nás tato nemoc zavřela do našich domovů, abychom se jako rodina opět naučili fungovat…

– Přestali jsme si vážit starých a nemocných, a proto jsme dostali tuto chorobu, abychom si připomenuli, jak jsou zranitelní.

– Přestali jsme si vážit zdravotníků a lékárníků, abychom zjistili, jak jsou nepostradatelní.

– Přestali jsme mít úctu k učitelům a proto nám tato choroba zavřela školy, aby si to rodiče mohli vyzkoušet..

– Mysleli jsme, že si můžeme koupit cokoliv, být kdekoliv a s kýmkoliv, a proto jsme dostali takovouto chorobu, aby jsme si uvědomili, že to všecko není samozřejmost.

– Opanoval nás mamon, volný čas jsme trávili v nákupních centrech, proto nám je tato choroba zavřela, abychom pochopili, že štěstí si nemůžeme koupit.

– Zaměřovali jsme mnoho pozornosti na náš vzhled a image, a porovnávali se, proto nám tato choroba zakryla tváře, abychom pochopili, že v nich netkví naše krása.

– Mysleli jsme si, že jsme páni na této zemi, a proto jsme dostali tuto chorobu, aby nás něco miniaturního a neviditelného dokázalo zkrotit, dát nám poučení a trochu pokory.

– Tato choroba nám hodně bere, ale zároveň nám dává možnost, se toho velmi mnoho naučit a pochopit co je v životě nejdůležitější…

Dostali jsme chorobu ušitou na míru. Jako lidstvo jsme ji opravdu potřebovali.

Příspěvek byl publikován v rubrice K zamyšlení. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.