Sdělení pro farníky

Milí farníci, bratři a sestry,

Již víc než měsíc žijeme svůj vztah s Bohem bez plného společenství s druhými, bez společenství církve, uzavřeni ve svých domovech. Stále čekáme na uvolnění opatření, které nařídila naše vláda. Představitelé České biskupské konference společně s Ekumenické rady církví zaslali tento týden dopis předsedovi vlády a krizovému štábu, ve kterém žádali o znovuobnovení bohoslužeb a náboženských obřadů. Očekávaná chvíle, která však není konečným vítězstvím, je zde. Uvolňování opatření bude postupné, v několika etapách.

Od pondělí 27. 4. bude možné účastnit se bohoslužeb v počtu nejvýše 15 osob. Od 11. 5. by to mohlo být 30 osob a od 25. 5. maximálně 50 osob. Pokaždé je nutné dodržet hygienická pravidla či rozestupy kvůli šíření koronaviru. Úplný konec omezení by měl nastat od 8. 6.

Ode dne uvolnění opatření se mše svaté mohou účastnit ti, kdo zadali úmysl mše svaté se svými blízkými do počtu 15 osob.

Od povinné nedělní účasti nadále platí dispenz, který udělil na začátku vyjímečného stavu arcibiskup Jan Graubner. Platné jsou přenosy bohoslužeb online, v televizi nebo v rozhlase.

Svátost smíření bude možná před mší svatou a po domluvě i při návštěvě doma.

Každý den v týdnu budou bývat kostely otevřené (vstupní prostory) pro osobní modlitbu.

19.4.         Po celou dobu velikonoční Všem ze srdce žehnám P. Jiří

Příspěvek byl publikován v rubrice Informace. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.